Què fem?

La Llar d’infants és l’espai primer de socialització d’un infant. És per això que tot l’equip d’educadores procura i vetlla sempre perquè aquest primer territori de contacte social sigui rebut i entès per l’infant com un espai d‘abraçada, un lloc on aquest creix, explora i aprèn des de les 16 setmanes fins als 3 anys. D’aquesta manera l’infant, ja ben petit, reconeix la Llar d’infants com un espai emocional propi, on a través del joc adquireix i comprèn de forma creativa i particular, les primeres pautes d’alimentació, de descans i d’higiene, les quals són tan fonamentals per l’adequat creixement evolutiu d’un nen o nena.

Per aquest motiu, l’objectiu essencial de tot l’equip educatiu ha estat i continua essent el de guiar i enfortir tant l’essència individual del nadó com la seva relació amb el grup-classe. Ja que, això, significa saber desenvolupar les capacitats intel·lectuals, afectives, motrius, socials i de relació interpersonal de l’infant de forma bona i eficaç, de tal manera que aquest respecti la seva individualitat, la seva diferència, i  al mateix temps, que sàpiga ser cooperatiu i bon company, un valor bàsic per la vida en grup i la vida social.

En definitiva, la Llar d’ Infants Municipal de l’ Espluga és un espai educatiu on s’aprèn i es millora, any rere any, al costat dels infants, perquè totes i cadascuna de les persones que formem l’equip educatiu en sentim part important de la vida de tots i cadascun dels nens i nenes que vénen a la Llar, en nosaltres troben aquella guia que sap estar al seu costat quan l’infant descobreix… quan s’emociona i estima, quan riu, quan juga i sap també donar-li suport i afecte quan s’equivoca, plora o cau.
També fem formacions aquestes en són algunes:

  • Xerrada: Educació Holísticaa càrrec de Glòria B. Playà del Centre de Creixement Personal i Escola d’Estudis Integrats Estel. Dimarts 12 de febrer a les 17:30.

 

  • Dissenys d’espais educatius. Taller. CRP de la Conca de Barberà (Montblanc). Dissabte 16 de març. A càrrec de Jenny Silvente  “Veure Pensar Sentir”.

 

  • Visita de les Llars d’ infants Municipals de la Conca de Barberà per conèixer la realitat i identitat de cada Llar i els  seus projectes educatius, les relacions i connexions amb la tradició popular i pròpia de cada poble, les metodologies emprades a les aules i conèixer els diferents espais i distribució de racons i ambients educatius de cada escola. Dissabte 6 d’abril.
    • Llar d’infants Les Orenetes, de Vimbodí i Poblet.
    • Llar d’infants Els Merlets, de Montblanc.

 

Anuncis